Referenser

Missionshuset i Malmköping

Kostnadsfri offert och kalkyl

Hitta rätt värmepump för dina behov och få en offert som visar kostnaden och hur mycket du kan spara.

75 procent besparing i Missionshuset i Malmköping

När Sonja Hamberg i Malmköping tog över det gamla Missionshuset i Malmköping upptäckte hon snart att det kostade stora summor att värma upp. Det gamla huset, som bland annat har en sal med fem meters takhöjd, värmdes upp med olja till en kostnad av ca 60 000 kr/år.

Hon började med att installera en pelletsbrännare, som halverade kostnaden till runt 30 000 kr/år. Att elda med pellets visade sig dock både opraktiskt och opålitligt, så ENWELL Mälardalen kontaktades för att lämna ett förslag på ett bättre uppvärmningssystem.

Lösningen blev bergvärme och denna lösning har inte bara uppfyllt kraven att vara praktiskt och pålitligt, det har även sänkte uppvärmningskostnaden ytterligare. De senaste sex åren har värmepumpen värmt upp hela huset till en kostnad på ca 15 000 kr/år.

Sonja är såklart nöjd med sänkningen av kostnaden, men även för det smidiga arbetet:

”Killarna som gjorde jobbet var jätteduktiga, och jobbet med att rensa bort gammal oljepanna, och få ner värmepump och beredare för de smala, branta trapporna och få igång allting tog bara två dagar. Särskilt nöjd är jag med det serviceavtal som gör att jag kan lita på att anläggningen alltid fungerar som den skall och fortsätter att spara pengar.”

Som grädde på moset kan Sonja dessutom njuta av behaglig svalka under varma sommardagar, tack vare att värmepumpen även ger så kallad frikyla, alltså gratis kyla från borrhålet.