Luftvattenvärmepumpar

Luftvattenvärmepump tål att jämföras

Har du vattenburenvärme i huset och vill minska uppvärmningskostnaden så kan en luft/ vattenvärmepump vara ett lämpligt alternativ. Installation sker utan att det behöver borras i marken eller andra stora ingrepp på fastigheten.

Det här är ett alternativ som nyttjar den värme i luften som solen ger, och överför den till varmvatten i dina vattenledningar. På så sätt får du både varmvatten och varm och skön värme inomhus. 

Luftvattenvärmepump ger effektiv uppvärmning

Avancerad teknik - enkel användning

Precis som man kan utläsa av namnet så värmer en luftvattenvärmepump upp vattnet inomhus med hjälp av utomhusluften. Det sker genom att man utsätter ett värmemedium för över- och undertryck i en specifik ordning och på sätt kan vattnet hettas upp för att sedan ledas ut till kranar och värmesystemet i huset.

Genom att nyttja den energi som solen ger så får man en uppvärmningskälla som ger betydligt mindre koldioxidutsläpp än vad många av de traditionella, äldre värmekällorna ger. Med den teknik som används idag kan en luftvattenvärmepump ge en effektiv uppvärmning.

  •   Investeringskostnaden är snart tillbaka på kontot.
  •   Både vatten och luft värms upp, ingen annan värmekälla krävs.
  •   Installationen sker utan påverkan på trädgården.
  •   Räknas som förnybar energi eftersom den använder den energi som solen ger.
  •   Kan även värma upp din pool.

Display på Airx luft/vattenpump

För dig som bor i södra Sverige och har vattenburen värme kan vara ett bra alternativ. En luftvärmepump omvandlar den värme som finns i utomhusluften till varmvatten i dina ledningar. Det är ett kostnadseffektivt sätt när det inte är allt för kallt utomhus. Vintrarna upp till ungefär Östergötland brukar vara milda nog att försvara det här uppvärmningsalternativet. 

Att installationen dessutom inte kräver några större ingrepp på din fastighet och inte heller stor åverkan på tomten, så som borrning av bergvärme kräver, är ett stort plus för många. Ett annat starkt argument kan vara att du inte behöver ansöka om bygglov eller andra tillstånd från kommunen innan du installerar en luft/ vattenvärmepump. 

Till skillnad från en luft/ luftvärmepump som endast värmer upp luften inomhus så värmer en luft/ vattenvärmepump upp vattnet i ditt vattenburna system. Du får alltså både värme och varmvatten med en luftvattenpump. För att installera en luftvattenvärmepump så krävs det alltså att värmesystemet är vattenburet. 

Båda systemen har samma princip och använder sig av den energi som finns i utomhusluften för att komprimera den och het gas eller vätska värmer upp inomhus. 

När du vill veta om en luftvattenvärmepump kan vara en bra lösning i ditt hem så bokar vi in ett besök hos dig. Vi går då igenom dina förutsättningar och kommer med ett kostnadsförslag på det alternativ som passar dig och ditt hus bäst.

Om du redan har ett vattenburet värmesystem och bara vill byta värmekälla så är det en relativt enkel installation som tar 1-2 dagar beroende på förutsättningarna. Installationen görs av noga utvalda underleverantörer som är certifierade och har gedigen erfarenhet.

Värmepumpen är redo att användas direkt efter installation så är den redo att börja användas. Innan vår installatör åker så får du en förevisning av hur värmepumpen fungerar och hur du ändrar inställningarna.

Enklare liv med en luftvattenvärmepump

Värmepumpen är enkel att manövrera och kräver inget underhåll av dig. Du kommer kunna njuta av värme och varmvatten i många år med din nya luft-vatten värmepump. Vi rekommenderar att man bokar service på sin anläggning varje år för att bibehålla prestanda. Med en årlig service kan du försäkra dig om att värmepumpen kommer fungera och vara effektiv i många år. Vi hjälper dig gärna med servicen när det är dags, så hör av dig oss så bokas en servicetekniker. Med ett serviceavtal blir det ännu enklare - då hör vi av oss till dig när det är dags för service.
Airx luftvattenvärmepump

Du kan kapa kostnaden för uppvärmning med hälften

För den som har vattenburen värme kan ett byte till en luftvattenvärmepump sänka uppvärmningskostnaden rejält. Beroende på vilket värmesystem som fanns innan så kan du sänka kostnaden så mycket som med 50%. Eftersom investeringskostnaden är låg, speciellt jämfört med till exempel jord- eller bergvärme, så har värmepumpen betalat tillbaka sig på kort tid.

Spara mer genom att byta ut en gammal värmepump

Även om du kan räkna med att en värmepump håller i över tio år så kan det vara värt att byta ut en gammal fungerande pump. Tekniken har kommit långt under de senaste åren och ett byte till en luftvattenvärmepump av senare modell kan innebära att du kan få betydligt lägre uppvärmningskostnader.

Har du en äldre luftvattenvärmepump och är osäker på om den är så effektiv som du önskar så kan du höra av dig till oss så kan vi räkna på hur mycket du kommer spara om du byter ut den.

Köp Airx luftvattenvärmepump från MVC

Det klimatsmarta valet

Nyttja solens energi på bästa sätt

En luftvattenvärmepump använder den solenergi som finns i luften, även när det är minusgrader ute. Solen är en förnybar energikälla och är därför är en luftvattenvärmepump ett bra miljöval. En investering som gör gott både i plånboken och i hjärtat.

Luftvattenvärmepumpen till poolvärme

En luftvattenvärmepump kan användas för att värma upp vattnet i utomhuspoolen, genom tillbehör som styr vattentemperaturen och pumpar in värme i poolen. Ett kall simtur är sällan behaglig, och med poolvärme blir badsäsongen mycket längre samtidigt. Vattnet håller samma sköna temperatur även under svalare dagar.
Airx luftvattenvärmepump

Värma poolen med luftvattenvärmepump

Hur du en pool så har du ännu en anledning att skaffa luftvattenvärmepump. Du kan få en längre och bekvämare badsäsong genom att komplettera din värmepump med tillbehör som gör att du även kan värma upp poolen.

Genom att nyttja luftvattenvärmepumpen till att även värma poolen kan du börja bada tidigare på våren och senare på hösten. På så sätt kan du njuta av poolen mer och få bättre valuta även för den investeringen. Kostnaden för att värma upp din pool beror på många faktorer, hur stor den är och vilken övertäckning du har bland annat.

Vi kan hjälpa dig att titta på vad uppvärmning av din pool skulle innebära.

Hör av dig för ett första möte!

Vi hjälper dig hela vägen från rådgivning av värmepump till planeringar, arbetet och installation. Vi är behjälpliga även med service – din kompletta leverantör helt enkelt.

Med oss får du professionell hjälp hela vägen från början med våra noga utvalda installatörer och servicetekniker Vi har det som krävs för en trygg affär, och självklart har vi ansvarsförsäkring på alla delar av installationen.

Tveka inte att höra av dig om du funderar på att  skaffa luftvattenvärmepump eller om du vill se över din värmepump av äldre modell. Ring oss idag!